Ontmoet Ineke van Riemsdijk

Ik ben Ineke van Riemsdijk en mag mij sinds 1 september 2022 leerkracht bij Linus Driessen noemen.

 

Ik ben getrouwd met Berry en heb 2 volwassen kinderen. Ik woon in Waalwijk.

 

Ooit ben ik begonnen als vakleerkracht Engels in het voortgezet onderwijs. Nadat ik dat bijna 8 jaar met veel plezier had gedaan, kreeg ik behoefte om breder les te geven en meer een band op te bouwen met een groep.

Ik vond de contacten met leerlingen in het VO te vluchtig; ik hou ervan kinderen te leren kennen, te weten waar ze mee bezig zijn, wat ze drijft.

In 2002 heb ik als zij-instromer de stap gezet naar het primair onderwijs. Daar heb ik mij in 20 jaar verder mogen ontwikkelen.

 

Vanuit mijn persoonlijke omstandigheden is mijn interesse in het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen gewekt en heb ik me verdiept in deze speciale doelgroep.

Ik ben een masteropleiding gaan volgen in die richting en kreeg van mijn werkgever de kans om op mijn toenmalige school het hb-onderwijs vorm te geven. Langzaamaan groeide ik in mijn rol en ging ik ook lesgeven bij de bovenschoolse plusklas van mijn stichting.

 

Gaan werken bij Linus Driessen is een mooie vervolgstap voor mij. Ik vind de manier van werken, die recht doet aan het hoogbegaafde kind, heel inspirerend en ik ben er klaar voor bij Linus Driessen de kinderen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen!